AK PARTİ İL BAŞKANI KÜRECİ: TERÖRÜN SİYASETİ OLMAZ

AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci, CHP İl teşkilatının, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı´ndan, Başbakanına, İçişleri Bakanı´ndan Mit Müsteşarına, Bakanlarından Valilerine kadar devletin tüm kurumlarının, teröre yardım ve yataklık ettiğini öne sürerek suç

Tarih: 01.01.0001 00:00 259
AK PARTİ İL BAŞKANI KÜRECİ: TERÖRÜN SİYASETİ OLMAZ

AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci, CHP İl teşkilatının, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı´ndan, Başbakanına, İçişleri Bakanı´ndan Mit Müsteşarına, Bakanlarından Valilerine kadar devletin tüm kurumlarının, teröre yardım ve yataklık ettiğini öne sürerek suç duyurusunda bulunma ihaneti ve gafletinde bulunduğunu söyledi. Küreci´nin yaptığı basın toplantısına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Milletvekili Nihat Öztürk, Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

Küreci, parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, iktidarlarının bugüne kadar terörist ile Kürt vatandaşlarını ayırarak devletin sıcak yüzünü bölge halkıyla buluşturmayı amaçladığını dile getirdi.

Birilerinin sadece ´AK Parti yıkılsın da ne olursa olsun´ fikriyle çalıştığını belirten Küreci, "CHP İl teşkilatı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı´ndan, Başbakanına, İçişleri Bakanı´ndan Mit Müsteşarına, Bakanlarından Valilerine kadar devletin tüm kurumlarını, teröre yardım ve yataklık ettiğini öne sürerek suç duyurusunda bulunma ihaneti ve gafletinde bulunmuştur. AK Parti iktidarları ve teşkilatları Türkiye Cumhuriyetinde terörü bitirmek, kan akmasını durdurmak için her türlü çabayı göstermiş ve göstermeye de devam etmektedir? diye konuştu.

?TEK DERTLERİ HÜKÜMET GİTSİN?

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin hiçbir döneminde görülmemiş bir kararlılık ile PKK terör örgütüne operasyonlara başlandığını ve PKK´ya tarihinin en büyük tahribatının yapıldığını vurgulayan Küreci, çözüm sürecini bitirmek için ortalığı ayağa kaldıranların, bu gün de bu operasyonları ´Devlet Katliam Yapıyor´ diyerek durdurmak istediğini ileri sürdü. Küreci, ?Çünkü tek bir dertleri var, o da iktidar olmak. Terörmüş, insanlar ölüyormuş hiç ama hiç umurlarında değil. Her şey apaçık ortadayken yapılan her türlü çaba ve mücadele ortadayken, CHP İl Teşkilatının yapmış olduğu bu suç duyurusu ancak ve ancak PKK´ya yarar sağlar. Apaçık utanmadan şunu demek istiyorlar; ´Türkiye Cumhuriyeti Devleti teröristtir´ Biz bunu kabul edemeyiz. Emanet oylarla Türkiye Büyük Millet Meclisine soktukları terör işbirlikçisi HDP ile kol kola olanlar, bugün ne gariptir ki bizleri terörü desteklemek, yardım ve yataklıkla suçluyorlar? dedi.

?CHP İL BAŞKANI BUNLAR HAKKINDA DA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK MI??

Küreci, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün´ün de 7 Haziran seçimlerinden sonra ´HDP´ye destek vermek hataydı´ açıklamasında bulunduğunu hatırlatarak, özellikle seçim sürecinde HDP ile iş birliği yaptığını belgelerle sunmak istediğini belirterek, şöyle devam etti:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 21 Ekim 2013 tarihinde bir gazeteye yaptığı röportajda ´Dağdaki adam gelip siyaset yapacaksa onun yolunu açacaksın´ diyor. Bizler teröriste silahı bırak ülkeyi terk et derken Kılıçdaroğlu meclise davet ediyor. 17 Ocak 2013´de CHP eski Milletvekili Hüseyin Aygün Paris´te öldürülen PKK´lı Sakine Cansız´ın ailesine taziye ziyaretinde bulunuyor. Açıkça teröristi destekliyor. Hüseyin Aygün hakkında suç duyurusunda bulunmayı düşünüyorlar mı? 21 Ekim 2014´te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Üniversitesinde bir konferansta ´YPG bizim için terör örgütü değildir´ diyor. 10 Şubat 2016´da CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP milletvekili Gürsel Tekin, İngiltere Parlamentosunda düzenlenen bir panelde PYD´nin terör örgütü olmadığını söylüyor?

?TERÖRÜN SİYASETİ OLMAZ?

CHP İl Başkanına partisinin genel başkanı ve milletvekillerinin açıklamaları ile ilgili suç duyurusunda bulunmayı düşünüyor musun diye soran Küreci, ?Sizlere rica ediyorum, şu terör meselesinde bari siyaset yapmayın. Bırakın iktidar hırsını. Birlik içinde devletimize ve ülkemize sahip çıkalım. Teröre diz çöktürelim. Şundan emin olun. Türkiye Cumhuriyeti Devleti dimdik ayakta, terörle mücadele etmektedir. PKK terör örgütü tarihin en ağır darbesini almış ve can çekişmektedir. Bu anlamda CHP´nin devleti yönetenleri terörist ilan etmesi ve suç duyurusunda bulunması ihanetin başka bir yüzüdür. Bu ihaneti Türk Milleti asla unutmayacaktır. Bu ihanetin sahiplerini, milletimizin engin sağduyusuna havale ediyorum? dedi.