Air Arabia Bodrum´u Uçuş Ağına Ekliyor

Air Arabia Doğu Avrupa Müdürü Nüket Angın ile TAV Havalimanları Holding Pazarlama Koordinatörü Serkan Karahatay, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon´u makamında ziyaret etti.

Tarih: 01.01.0001 00:00 224
Air Arabia Bodrum´u Uçuş Ağına Ekliyor

Bodrum Belediyesi´nin Ortakent´te bulunan başkanlık makamında gerçekleşen görüşmede uzun süren çalışmalar neticesinde Air Arabia´nın Türkiye uçuş ağına Bodrum´u da ekleme kararı aldığı bilgisi paylaşıldı. Buna göre Air Arabia, 13 Haziran 2018´de başlayıp eylül ayı sonuna kadar haftada 3 kez Birleşik Arap Emirlikleri´nin Sharjah kenti ile Bodrum arasında karşılıklı tarifeli seferler yapacak. Ayrıca Arap acenta ve basın gruplarının Bodrum´a gerçekleştireceği tanıtım turları ile Bodrumlu otelcilerin kaynak pazar ülkelerde katılacağı roadshow´lar ilk planda gerçekleştirilecek organizasyonlar olup, nisan ayı sonunda Dubai´de gerçekleşen ATM Turizm Fuarı´na Bodrum olarak en güçlü şekilde katılım ve yerinde tanıtım da diğer anlaşılan konular arasındaydı.

 

Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı Başkanı (BOTAV) Mehmet Kocadon, Bodrum´un güçlü şekilde tanıtımı ile Air Arabia´nın seferlerinin başarıya ulaşması için gerek Bodrum Otelciler Derneği ve Bodrum Tanıtma Vakfı gerekse Bodrum Belediyesi olarak tüm imkanları seferber ederek katkıda bulunacaklarını belirterek şunları söyledi:

"Bizim bütün çalışmalarımız turizmin gözbebeği Bodrum´a daha çok turist getirebilmektir. Bu çalışmalardan birisi de Bodrum´a direkt uçuşların daha çok yapılmasıdır. Bu konuda yaptığımız çalışmalar sonunda direkt uçuşlar başlamıştır. Buna en son olarak Air Arabia da eklenmiştir. Air Arabia´nın uçuşlarıyla Birleşik Arap Emirlikleri´ne direkt bağlanmış olacağız. Çalışmalarımız meyvelerini vermektedir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

 

TAV Havalimanları Holding Pazarlama Koordinatörü Serkan Karahatay da "İşletmemizde olan Medine, Tiflis ve Batum´dan sonra Air Arabia´yanın Türkiye´de Bodrum´da da servis verecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Gönülden inanıyoruz ki, Arap yarımadasından hatta Hindistan´dan ilk kez gelecek misafirlerimiz dünyada bir benzeri daha olmayan Bodrum´un eşsiz güzelliklerine hayran kalacaklardır. İki ülkeyi, iki bölgeyi hem turistik ve kültürel hem de ticari anlamda birbirine bağlayan Air Arabia´ya Bodrum´a duydukları güven için teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz." dedi.

 

Sharjah seferleri ile Bodrum´a sadece Birleşik Arap Emirlikleri´nden değil özellikle Suudi Arabistan, Umman ve Hindistan gibi Air Arabia´nın güçlü uçuş ağı bulunan önemli pazarlardan da önemli sayıda turist artışı beklenmektedir.

 

Ortadoğu ve Kuzey Afrika´nın ilk ve en büyük düşük maliyetli havayolu şirket olan Air Arabia, Birleşik Arap Emirlikleri Sharjah ve Ras Al Kaimah Emirlikleri´nin resmi havayolu olup, Fas, Mısır ve Ürdün deki merkezlerinde Avrupa, Rusya ve BDT ülkeleri, Ortadoğu ve Hindistan Yarımadası´nda 200´e yakın uçuş noktasına seferler yapmaktadır.