AB Delegasyonu Başkanı´ndan Başkan Kocadon´a Ziyaret

AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Bodrum´a yaptığı ziyarette Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile makamında bir araya geldi.

Tarih: 01.01.0001 00:00 229
AB Delegasyonu Başkanı´ndan Başkan Kocadon´a Ziyaret

AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Bodrum´a yaptığı ziyarette Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile makamında bir araya geldi.

 

AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger´e ziyaretinde eşi Marilena Berger ile AB Türkiye Basın Müşaviri Miray Akdağ, AB Siyasi İşler Uzmanı Selda Paydak ve AB Eğitim İşleri Uzmanı Mustafa Balcı da eşlik etti. Berger, Bodrum´un tarihi ve doğal güzellikleriyle bir bütünlük oluşturduğunu belirterek, Bodrum´un görülmesi gereken yerlerden biri olduğunu ve her turistin mutlaka ziyaret etmesi gerektiğini ifade etti.

 

Fethiye ilçesi ile başlayan ziyaretlerine Muğla ile devam ettikten sonra Bodrum´a geldiklerini ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon´u da makamında ziyaret ettiklerini ifade eden AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger, ?Bu bölge gerçekten çok güzel ve Bodrum´un da ayrı bir güzel olduğunu gördüm. Çünkü her şeyi bir araya getirmiş. Tarihi dokusunun yanında doğal güzelliği ve mavi deniziyle bir bütünlük oluşturmuş. Örneğin ben bir turist olarak Bodrum´u mutlaka görmek isterim. Tarihi yerlerini, müzelerini, marinayı, eşsiz koylarını, şehrin tamamını görmeden ayrılmak mümkün değil. Başta Mausoleum olmak üzere tarihe ışık tutan değerlerin Bodrum´da bulunması, tarihi olarak da bu şehrin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Kısacası, Bodrum´da bulunmaktan son derece mutluyuz ve inanın buradan ayrılmak istemiyoruz. Ayrıca misafirperverliği ve güler yüzü ile bizi makamında ağırlayan Başkan Kocadon´a da teşekkür ederim? dedi.

 

Christian Berger ve eşi Marilena Georgiadou-Berger ile beraberindeki heyeti, Bodrum´da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Başkan Mehmet Kocadon, ?Bodrum tarihi, kültürü, denizi, doğal güzellikleri ve güler yüzlü insanlarıyla ülkemizin en gözde tatil yerlerinden biridir. Burası dünyanın pek çok yerinden farklı dillerden insanların bir arada yaşadığı bir dünya barış kentidir? diyerek kendilerini tekrar Bodrum´da görmek istediklerini söyledi.

 

Ziyaretin ardından her iki taraf da günün anısına birbirlerine teşekkür etmek için sembolik hediyeler takdim etti.