Türkiye, öğrencileriyle geleceğin yıldızı olacak

AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, İlköğretim Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 254
  Türkiye, öğrencileriyle  geleceğin yıldızı olacak

AK Parti Muğla Milletvekili Özden: "Niceliği değil niteliği, kemiyeti değil keyfiyeti ön planda tutacak bir eğitim ve kültür hamlesiyle Türkiye 2023 ve 2071 hedeflerini şimdiden çalışmaya başlamalıdır" AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, İlköğretim Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. Özden, mesajında, bugün ekonomik ve siyasi sorunlarını çözme konusunda ciddi adımlar atan, 21. yüzyılda genç dinamik nüfusuyla yıldızı parlayan bir Türkiye olduğunu kaydetti.

 Yeni Türkiye`de insan yetiştirme düzenini yeniden konuşma zamanı geldiğini ifade eden Özden, okul öncesinden itibaren çocukların da kendine ve milletine güven duygusunu güçlendirmek eğitimin en temel amaçlarından biri olması gerektiğini anlattı. Uzmanların kültürün en etkili biçimde sanat, müzik ve şiir üzerinden aktarıldığının altını çizdiğini dile getiren Özden, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu nedenle okul öncesinden başlayarak okullarda sanat ve estetik zevkini geliştiren eğitimlere ağırlık verilmelidir. Çocuklar eğitimde oyunlarla ve türkülerle beslenmeli, lise çağına gelen öğrenci batı müziğinden önce kendi müziğimizin zevkine varmalıdır. Tanzimattan beri aşağılanan bir medeniyet ve kültüre vurulan `Hasta adam` şeklindeki damga, beyin yıkamanın tipik etkisini göstererek; `bizden adam olmaz` algısına dönüşmüş ve büyük tahribata yol açmıştır. Okullarımız bu projenin en temel uygulama alanı olmuştur. Şimdi yapılması gereken bir medeniyet iddiası ile eğitim sistemimizi yeniden kurmaktır. Kısır tartışmalardan kurtulup geçmişten geleceğe sağlam ve güçlü bir köprüyü okullar zemininde yeniden yapılandırmalıyız. Hep birlikte milyonları heyecanlandıracak ve enerjisini harekete geçirecek yeni bir vizyonu ortaya koymamız gerekiyor. Bu vizyonun eğitim ayağı, sanat ayağı, kültür ayağı olmalıdır. Müzikle beslenmeli, estetiğimizi yansıtmalıdır. Bu vizyon toplumsal yapıya, teknolojiye sirayet etmelidir."

Türkiye`de eğitimin dünyada güçlü bir konum almasını temellendirme ve dünya lideri olma sürecine refakat edecek bir mahiyete kavuşturulması gerektiğini vurgulayan Özden, şöyle devam etti: "Maddi alanda elde edilen başarılar bir medeniyet perspektifi içine alınmadığında biz de batının açmazları içerisine sürüklenip gitme tehlikesiyle karşı karşıya kalacağız. Niceliği değil niteliği, kemiyeti değil keyfiyeti ön planda tutacak bir eğitim ve kültür hamlesiyle Türkiye 2023 ve 2071 hedeflerini şimdiden çalışmaya başlamalıdır. Bu amaca ulaşmak için akademik dünya başta olmak üzere bütün eğitim sisteminin kurum ve aktörlerinin katılımı ve katkısı ile `Yeni Türk Eğitim Sistemini` inşa etme, bu anlayışla çocuklarımızı yetiştirmek seferberliği ivedi olarak başlamalıdır. Gerisi gelecektir. Bu vesile ile hepinize sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim."