BONZAİ OPERASYONU!

NAZİLLİ’DE 174 FİŞEK BONZAİ VE 64 ADET ECSTASY HAP ELE GEÇİRİLDİ

Tarih: 01.01.0001 00:00 304
 BONZAİ OPERASYONU!

 Aydın`ın Nazilli ilçesinde polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda 174 adet içime hazır bonzai fişeği ve 64 adet ecstasy uyuşturucu hap ele geçirildi.
     Son günlerde Türkiye’de özellikle gençler arasında kullanımı artan ve ölümlere neden olan ‘Bonzai’ adlı uyuşturucu maddeyle mücadele çalışması yapan Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 1 kişiyi gözaltına aldı. Geçtiğimiz hafta sokak satıcılarına yönelik uyuşturucu operasyonu düzenleyerek dikkatleri üzerine çeken Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, bonzai satışı yaptığı tespit edilen E.B.’yi yakalayarak adli kurumlara sevk etti.  Operasyon hakkında Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur basın açıklaması düzenlerken, Kaymakamlık toplantı salonunda ele geçirilen uyuşturucu maddesi ve materyalleri sergilendi. Basın toplantısına İlçe Emniyet Müdürü M.Ali Berksoy ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amiri Mehmet Yıldırım da katıldı
  Nazilli Kaçakçılık ekiplerinin, Aydın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle koordineli çalışma başlatarak, 45 yaşındaki E.B.’den uyuşturucu madde satın aldıkları tespit edilen 4 içiciye önceki gün operasyon yaptığını belirten Kaymakam Mehmet Okur; “Operasyonda 27 adet fişek halinde 3.92 gram bonzai tabir edilen ‘sentetik kannabinoid maddesi ele geçirilirken, planlı çalışmaya son veren ekiplerimiz ‘uyuşturucu madde ticareti’ yapan E.B.’nin evine baskın yaparak gözaltına aldı. Yapılan aramalarda ise, 2 adet teneke kola kutusu içerisinde 147 adet fişek halinde beyaz kağıtlara sarılı vaziyette daralı ağırlığı 25.33 gr bonzai olarak bilinen kannabinoid maddesi,  cam kavanoz içerisinde 64 adet ecstasy hap, fişek halinde 2 adet beyaz kağıda sarılı daralı ağırlığı 2.79 gram esrar maddesi, 35 adet 9mm çaplı tabanca fişeği, 1 kavanoz içerisinde 242.05 gram bitki parçacıkları, 1 adet şeffaf poşet içerisinde 56.89 gram ağırlığında bitki parçacıkları ve uyuşturucu maddelerin fişek halinde sarılmaları için kullanılan enjektör ve beyaz kağıt ele geçirilmiştir. Olayla ilgili gözaltına alınan E.B.’nin adli işlemleri devam etmektedir” dedi.
 60 BİN 565 PAKET SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
  Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerinin son bir ay içerisinde yaptığı operasyonları da aktaran Kaymakam Okur; “İzinsiz kenevir bitkisi yetiştirilmesine yönelik yapılan çalışmalarda 6 ayrı adreste yapılan aramalarda 276 kök kenevir bitkisi ve 351 gram esrar maddesi ele geçirilirken 7 şüpheli şahıs hakkında ise adli işlem yapılmıştır. Yine aynı tarihler içerisinde yapılan çalışmalar sonucunda piyasa değeri 195 bin TL olan 60 bin 565 paket kaçak sigara ele geçirilmiş, H.Y. A.H., H.T. ve R.H. isimli şahıslar yakalanmıştır. Gözaltına alınan şahıslardan R.H. mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, H.Y. A.H. ve H.T. tutuklanarak Nazilli E Tipi Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmiştir. Gençlerimizi ve vatandaşlarımızı zehirleyen bu zehir tacirlerinin yakalanmasında başarılı olan tüm personellerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.