8. Uçurtma Festivali binlerce kişiyi buluşturdu

8. Uluslararası Bodrum Uçurtma Festivali, Miyase Karlıova PR tarafından Rixos Premium Bodrum`un ana sponsorluğunda ve Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Valiliği, Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediye Başkanlığı himayesinde, BODER ve Engelliler Derneği v

Tarih: 01.01.0001 00:00 614
8. Uçurtma Festivali binlerce kişiyi buluşturdu

8. Uluslararası Bodrum Uçurtma Festivali, Miyase Karlıova PR tarafından Rixos Premium Bodrum`un ana sponsorluğunda ve Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Valiliği, Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediye Başkanlığı himayesinde, BODER ve Engelliler Derneği ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle  tarihi yel değirmenlerinde düzenlendi.

"Engelleri gökyüzünde kaldıralım" projesi kapsamında  bu yıl 8`incisi düzenlenen festivale, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşların yanısıra, KOS Engelliler Derneği`nden temsilcilerle, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katıldığı organizasyonda Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP Bodrum Milletvekili ve Milletvekili Adayı, Nurettin Demir, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, MHP Muğla Milletvekili Adayı Asım Başaran, MHP  Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun, AKP Muğla Milletvekili Adayı Hasan Kökten ve AKP Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, THK Kurumu Genç Kanatlar Topluluğu, AKUT, Bodrum Sağlık Vakfı, Marmaris Engelliler Derneği ve çeşitli kuruluşlarda katıldı. Festivalin sunuculuğunu gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Serdar Karlıova üstlendi.

Birçok ülkelerden de katılım olduğu etkinlikte, aileler çocuklarıyla birlikte keyifli anlar yaşadı. Bodrum`un büyük bir bölümüne hakim tarihi yel değirmenlerinde gerçekleştirilen etkinlikte birbirinden değişik uçurtmalar gökyüzüne salındı. Profesyonel uçurtmacıların uçurtmaları ve "I Love Bodrum" yazısı semaları süsledi.

Ünlü Sanatçı Zeynep`in ve Elif Kaya ile Selim Çaldıran`ın sahne aldığı, bazı yabancı gruplarında gösteri sunduğu festivalde, yöresel yiyecekler ve el işi ürünlerde satışa sunuldu. Ayrıca Saray Lokma, Özveren, Cola, Polonez ve Merter Koleji `de yiyecek bölümünde desteklerini sunarak, misafirlere ücretsiz ikramlarda bulundu. Yel değirmenlerinin üzerinde havalanan uçurtmalar Bodrum`un büyük bir bölümünden de izlendi.

Festivali düzenleyen Miyase Karlıova PR yetkilisi Miyase Hakalan Karlıova, 8. Uluslararası Uçurtma Festivalini halka beraber kutladıklarını söyledi.
Her yıl düzenledikleri festivalin gün geçtikçe büyüdüğüne işaret eden Karlıova, "Halk katılımıyla gittikçe güçleniyor, büyüyor. Bugünkü coşkudan anlaşılıyor. Bu yarışa Belçika, Hollanda, Fransa, Almanya`dan profesyonel uçurtmacılar da aramızda. Engelleri gökyüzünde kaldırmak için onlarda bu festivalimize katkı veriyorlar. Bugün burada Türk Yunan Dostluğu temsilcisi Sami Paizanoğlu`ndan bir müjde aldık. Önümüzdeki yıl uçurtmalarımızı Türk Yunan Dostluğu olarak Kos Adası`nda da uçuracağız. Katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Ortakent Yahşi Engelliler Okulu yararına yaptığımız festivalimizde tüm uçurtmalarımız tükendi. `Bir uçurtma bir tuğla` sloganıyla çıktığımız yolu alnımızın akıyla tamamladık. Önümüzdeki günlerde Uçurtma Festivalimiz, Marmaris, Yatağan, Milas ve diğer ilçelerimizde gerçekleştireceğimiz organizasyonlarda da devam edecek. " diye konuştu.  Karlıova, festivali tarihi yel değirmenlerinde yapmalarındaki amacın farkındalık sağlamak olduğunun altını çizerek, festivalden elde edecekleri geliri, engelli bireylerin eğitim gördüğü Ortakent-Yahşi Engeliler Okuluna bağışlanacağını ifade etti.