3. Karaova Bağbozumu Şenliği basın toplantısı

Bodrum Belediyesi´nin de destekleriyle bu yıl üçüncü kez gerçekleşecek olan Karaova Bağbozumu Şenliği kapsamında Trafo Bodrum Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi´nde basın toplantısı düzenlendi.

Tarih: 01.01.0001 00:00 238
3. Karaova Bağbozumu Şenliği basın toplantısı

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon´un eşliğinde yapılan toplantıda 8-9-10 Eylül 2017 tarihlerinde Mumcular Mahallesi Mustafa Kalem Parkı´nda düzenlenecek olan 3. Karaova Bağbozumu Şenliği hakkında kamuoyuna bilgi verildi. Toplantıya Başkan Kocadon´un yanı sıra Karaova Der Başkanı ve Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Ali Öztürk ve belediye meclis üyeleri ile bölgedeki mahallelerden Karaova Muhtarı Mehmet Karan, Mumcular Merkez Muhtarı Muhammet Karademir, Gölbaşı Muhtarı Celal Feslikan, Bahçeyakası Muhtarı Yücel Uyar, Kemer Muhtarı Hasan Ünlü, Tepecik Muhtarı   Nurettin Akça, Kumköy Muhtarı Engin Taş, Yeniköy Muhtarı Mehmet Çengel, Gökpınar Muhtarı Tunahan Özcan, Mazı Muhtarı Sedat Hurma, Güvercinlik Muhtarı Mehmet Gereme, Karaova Der Yönetim Kurulu Üyeleri ve Slow Food Yaveş Gari grubu sözcüleri katıldı.

 

Bodrum coğrafyasının en verimli topraklarının bir arada olduğu Karaova´da yapılacak şenlik hakkında bilgi veren Ali Öztürk, ?Üç aydır inanılmaz bir süreç yaşıyoruz. Geçmişten aldığımız derslerle hareket ediyoruz. Üzerine bir şeyler koyarak yürümeye devam ediyoruz ve hiçbir fedakarlıktan da kaçınmıyoruz. Bu arada tabi ki bu fedakarlığın ana merkezi olan Bodrum Belediye Başkanımıza da vermiş olduğu katkılardan dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Söylediği her şeyin altına imzamı atıyorum. Geriye dönük konuşmak istemiyorum ama sadece şunu söylemek istiyorum: Memleketi sevmek, memlekete hizmet etmek ile eş değerdir. İnsan kendisini ancak bu şekilde ifade edebilir. Ben de memleketimize hizmet ettiğimizi düşünüyorum.  Çünkü biz o memleketten çıktık ve buralara kadar geldik. Tarımsal ürünler ve tarımsal hizmetlerden kazandığımız paralar ile buralara geldik. Bugün Bodrum´da bunu karşınızda ödemeye gayret ediyoruz. Bütün davamız budur. Memleketimize sahip çıkmaya çalışıyoruz ve mutlaka sahip çıkacağız. Slow Food çok aktif rol aldı ve üyeleri de burada. Kendilerine çok teşekkür ediyorum ayrıca Tema Vakfı da elinden ne geliyor ise yaptı, yapmaya da devam edecek. Onlara da teşekkür ediyorum. Muğla Çevre Platformu çok destek olmak istedi, çok aradı ve sordu. Huzurlarınızda onlara da teşekkür etmek istiyorum ki önümüzdeki yıllarda aktif olarak da görev alacaklar. Emeği olan, bize yardımcı olan, iyi olması için çaba gösteren herkese huzurlarınızda gerçekten çok teşekkür ediyorum. Daha iyi programlarda inşallah buluşacağız ve önümüzdeki yıllarda inşallah daha da iyilerini yapmak için mücadele edeceğiz. ? dedi.

 

Kent kimliğimizi oluşturan geleneklerin, göreneklerin, yerel ve kültürel değerlerin yaşatılmasının önemine vurgu yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise ? Bu sene üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz Karaova Bağbozumu Şenliklerini destekleme nedenimiz, Bodrum´un nereden nereye nasıl geldiğini göstermektir. Bodrum´un basamakları nasıl çıkıp da bugünlere geldiğini anlatmak için bu şenlikleri yapıyoruz ki hiçbir zaman aslımızı unutmayalım diye. Bodrum şu anda çok büyük bir şehir gibi gözükebilir ama bu şehir, hala örf ve adetleri ile gelenekleri ve kültürleri ile yaşayan bir şehir. Bunun da en güzel örneğini bu şenliklerde görüyoruz. Bodrum yemeklerini, geleneklerini, kültürünü hepsini bu şenliklerde yaşayarak birebir herkese yaşatmaya devam edeceğiz. Çünkü bu bizim aslımız. Bodrum hayvancılıktan, tarım sektöründen, balıkçılıktan ve süngercilikten beslenerek turizmin başlangıcı olan hotellerimize, mavi yolculuğumuza geçmiştir. Özellikle Mumcular bölgemizde hayvancılık sektörü, tarım sektörü ve onun geliştirmiş olduğu bağcılık ve şarapçılık -tabi ki burada halıcılığı da atlamamak lazım- hala en iyi şekilde üretilmekte, Bodrum´u temsil etmektedir. Bu organizasyona büyük emek veren başta Ali kardeşime, değerli muhtarlarıma, meclis üyelerime ve bu örf ve adetlerini yaşamaktan onur, gurur duyan Bodrum yarımadasındaki bütün vatandaşlarıma bir defa daha teşekkür ediyorum. Özellikle bizi, Türkiye basınında, bu örf ve adetlerimizi yansıtan değerli basın mensuplarına da bir defa daha şükranlarımı sunuyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.? ifadelerinde bulunarak tüm vatandaşları üç gün sürecek Karaova Bağbozumu Şenliği´ne davet etti. 

 

3.  Karaova Bağbozumu Şenliği Programı (8-10 Eylül 2017)

 

6 Eylül Çarşamba

Karaova Cup kayıtlar açılıyor

 

7 Eylül Perşembe

11:00 Karaova Cup start alıyor.

 

8 Eylül Cuma

11:00 Karaova Cup devam ediyor.

12:00 Mustafa Kalem Parkında stantlar yerleşime açılıyor.

19:00 Karaova Bağbozumu Şenliği açılış korteji Kumbahçe´den hareket ediyor.

20:00 Bodrum Belediyesi önüne kortejin varması ile Karova Cup ödül töreni ve ardından Halk Oyunları Gösterileri başlıyor.

 

9 Eylül Cumartesi

10:00 Mumcular Mustafa Kalem Parkı´nda, festival açılışı yapılıyor.

12:00 Karaova Derneği´nin tadilatını gerçekleştirdiği Yeniköy İlkokulunun açılışı gerçekleşiyor.

13:00 Bağ Ürünleri ile çocuklarla tatlı atölyesi

18:00 Mustafa Kalem Parkı´nda Köyler Arası Yemek yarışması

20:00 Mustafa Kalem Parkı halı sahada Halk Eğitim Temel Devren Defilesi

21:00 Mustafa Kalem Parkı´nda Halil Çokyürekli Zurna Konseri

 

10 Eylül Pazar

10:00  Mumcular Mustafa Kalem Parkı´nda festival devam ediyor.

14:00  Mumcular Sanat Evi´nde panel tadında Karaova Söyleşileri

15:00  Mustafa Kalem Parkı´nda Senem Diyici ile doğada akustik caz konseri

18:00 Yemek Yarışması ödül töreni ve ödüllü yemeklerin satışa sunulması

19:00 Mustafa Özcan ve Karaova Halk Korosu  Yöresel Konseri

21:00 Kurtalan Ekspress konseri