29 Ekim kutlamaları başladı

Cumhuriyet´in ilanının 93. Yıldönümü kutlama etkinlikleri başladı. Menteşe ilçesinde düzenlenen çelenk töreninde Vali Amir Çiçek ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün Atatürk anıtına çelenk koydu. Yapılan yeni düzenleme ile İl Jandarma ve Garni

Tarih: 01.01.0001 00:00 189
29 Ekim kutlamaları başladı

Cumhuriyet´in ilanının 93. Yıldönümü kutlama etkinlikleri başladı. Menteşe ilçesinde düzenlenen çelenk töreninde Vali Amir Çiçek ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün Atatürk anıtına çelenk koydu. Yapılan yeni düzenleme ile İl Jandarma ve Garnizon Komutanlıkları İçişleri Bakanlığı´na bağlandığı için asker çelengi protokolden çıkarıldı.

 

Törene, Vali Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Vali Yardımcıları, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Cumhuriyet Başsavcılığı, Adalet komisyonu Başkanı, Emniyet Müdürü, Menteşe Belediye Başkanı, siyasi partiler, şehit yakınları ve gaziler ile öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasının ardından Vali Amir Çiçek Anıt Özel Defterini imzaladı. Vali Çiçek deftere, ?Yüce Atatürk, Cumhuriyet´imizin 93. Yıldönümünü gururla kutladığımız bugün, seni sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anmak için huzurundayız. Cumhuriyet´in kazanımlarını, birlik ve beraberliğimizi, vatanın bütünlüğü ve hürriyetimizi 93 yıldır koruduğumuz gibi, ilelebet de koruyacağımıza ülkemizi, gösterdiğin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çok çalışacağımıza söz veriyoruz. Sadece kendimize ve toplumumuza karşı değil, aynı zamanda Cumhuriyet´imizin mimarı aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize de karşı sorumluluklarımızın olduğunun bilincindeyiz. Bize bıraktığın kutsal emanet Cumhuriyetimiz için sana minnettarız. Bağımsızlığımızı, vatanımızı, milletimizi ve rengini şehitlerimizin kanından alan şanlı bayağımızı korumak için görevimizin başındayız. Türk milletinin bu gurur gününde başta siz ve silah arkadaşlarınız olmak üzere ülkemizin varlığı ve bütünlüğü için canlarını vermiş tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal eden şanlı gazilerimize bir kez daha Allah´tan rahmet diliyorum? dedi.