22 KİŞİYE MEZAR OLAN TUR TEKNESİ İSKELEYE ÇEKİLDİ

Gökova Körfezi Karaada açıklarında 22 kişiye mezar olan tur teknesi, tersaneye çekildi. Facianın 80 kişilik tekneye yaklaşık 300 kişi alınması sonucu meydana geldiği belirtilirken, tekne üzerindeki çok sayıda valiz, can yeleği ve can simitleri dikkat çekt

Tarih: 01.01.0001 00:00 334
22 KİŞİYE MEZAR OLAN TUR TEKNESİ İSKELEYE ÇEKİLDİ

Gökova Körfezi Karaada açıklarında 22 kişiye mezar olan tur teknesi, tersaneye çekildi. Facianın 80 kişilik tekneye yaklaşık 300 kişi alınması sonucu meydana geldiği belirtilirken, tekne üzerindeki çok sayıda valiz, can yeleği ve can simitleri dikkat çekti.

Teknenin gece saatlerinde Bodrum Yalıçiftlik´ten kaçakları alıp hareket ettiği sabaha karşı su alıp batmaya başladığı belirtildi. Sahil Güvenlik ve Bodrum Deniz Kurtarma ekiplerinin çalışmaları sonucu şu an itibariyle 211 kişinin kurtarıldığı belirtildi.

Bilindiği gibi Karaada´nın 3 mil açığında uluslararası sularda aşırı yolcu sebebiyle yan yatan teknede bulunanlar denize atladı. Bu sırada Sahil Güvenlik ekiplerinin radarına takılan tekneye müdahale için olay yerine Sahil Güvenlik botları sevk edildi. Beş sahil güvenlik botunun sabah saatlerinde başlayan arama-kurtarma çalışmasına havadan da destek verilmişti.