15 Yıllık İçme Suyu Hatları Yeniden Hayat Buluyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü, Yatağan ilçesi Hacıveliler Mahallesi´nde uzun yıllardır kullanılmayan yaklaşık 20 kilometre uzunluğa sahip içme suyu hatları üzerinde yenileme, bakım ve onarım çalışmaları yapıyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00 172
15 Yıllık İçme Suyu Hatları Yeniden Hayat Buluyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde içme suyu altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.  İl genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Yatağan ilçesi Hacıveliler Mahallesi´nde 15 yıldır kullanılmayan yaklaşık 20 kilometre uzunluğa sahip içme suyu hatları üzerinde yenileme, bakım ve onarım çalışmaları yapılıyor.

6 Mevkiinin Su Sorunu Ortadan Kalkacak

Hacıveliler Mahallesi´nde, MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından 2 aydır devam eden çalışmalarla, mahallede bulunan Karaveliler, Topallar, Abazlar,  Aydaban, Çakırlar ve Cami mevkilerinin su sorunları ortadan kalkacak. Şu ana kadar içme suyu yenileme, bakım ve onarım çalışmaları sonucunda Karaveliler, Abazlar ve Topallar mevkiindeki çalışmalar sona ererek hatlara su verildi. Ayrıca Aydaban, Çakırlar ve Cami mevkilerinde devam eden çalışmalar sonucunda mahallenin su sorunu tamamen ortadan kaldırılacak.

İçme Suyu Hattı İlk Olarak 2003 Yılında Yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada: ?Hacıveliler Mahallesine içme suyu hattı ilk olarak 2003 yılında İl Özel İdaresi tarafından yapıldı. Ancak hattın devreye alınmaması nedeniyle hatlar kullanılamaz hale geldi. Mahallede bulunan vatandaşlarımız yaklaşık 15 yıldır dağdan gelen cazibeli su ile ihtiyaçlarını karşılamaktalar. MUSKİ ekiplerimiz, Yatağan ilçesinde bulunan Dipsiz su kaynağından alınacak suyu Hacıveliler Mahallesi´nin deposuna aktararak içme suyu hattını devreye alacak ve mahallenin su sorunu tamamen ortadan kalkacak? ifadeleri yer aldı.