12. ULUSLARARASI D-MARİN KLASİK MÜZİK FESTİVALİ´NDE GENÇ YILDIZLAR PARLADI

Doğuş Grubu´nun kurucu destekçisi olduğu sanatsal programlama ve planlamasını Pozitif´in üstlendiği 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali´nin 3. gününde Fazıl Say, genç yıldızlarla Bodrum Kale´deydi. Konserde Say, klasikleri arasında yer alan

Tarih: 01.01.0001 00:00 221
12. ULUSLARARASI D-MARİN KLASİK MÜZİK FESTİVALİ´NDE GENÇ YILDIZLAR PARLADI

Doğuş Grubu´nun kurucu destekçisi olduğu sanatsal programlama ve planlamasını Pozitif´in üstlendiği 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali´nin 3. gününde Fazıl Say, genç yıldızlarla Bodrum Kale´deydi. Konserde Say, klasikleri arasında yer alan "Dört Şehir" Piyano ve Viyolonsel Sonatı´nı, uluslararası müzik festivallerinde dünyaca ünlü orkestralarla sahne alan ve geçtiğimiz sene festivalin Sabah ve Gün Batımı Konserleri´nde klasik müzikseverlerle buluşan Dorukhan Doruk ile seslendirdi. Geleceğin en parlak kemancılarından biri olarak gösterilen ve yorumlarıyla eleştirmenlerden tam not alan Berfin Aksu, Doruk ve Say´a eşlik ederek, Say´ın ?Space Jump? keman, viyolonsel ve piyano sonatını yorumladılar. Türkiye´nin yeni nesil genç solistlerinden Iraz Yıldız ise seyircilere Say´ın eserlerinden seçkiler sundu. Konserin şan solistleri, Nâzım Hikmet Korosu´nun genç isimlerinden Seda Taşpınar, Gülcan Burcu Değirmenci ve Uğur Okay ise, Fazıl Say şarkılarına yeni yorumlarıyla ses verdiler.

 

Bu eşsiz konser öncesinde günümüzün parlayan genç yeteneklerinden piyanist Ferhat Can Büyük gün batımında D-Marin Turgutreis Amfi Tiyatro´da dinleyicilerle buluştu.

 

Günün sabah saatlerinde ise Sahne İstanbul tarafından gerçekleştirilen ?Ahh Bach!? atölyesi, çocukları kendi yaptıkları maskeler ve yarattıkları karakterler eşliğinde Bach´ın büyüleyici müziği ile tanıştırdı. Yarattıkları karakterin sesini ve melodisini bularak oluşturdukları bir Barok Dönem öyküsünü canlandıran çocuklar, hem eğlenip hem de müzikal dünyaya adım attılar. Ardından d.ream Akademi tarafından Gümüşlük Akademisi´nde düzenlenen ?Müzikli Sofralar? yemek atölyesi bugün ikinci kez lezzet meraklılarını ağırladı.

 

Festivalin gelecek programında çocuklar için birbirinden eğlenceli atölyeler TÜRSAB Kültür Merkezi´nde gerçekleşecek. 23 Ağustos Salı günü Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı kapsamında profesyonel tiyatro oyuncularının yaratıcı drama yöntemi ile katkıda bulunduğu 3 Kumbara Tiyatrosu çocukları hem eğlendirir hem de eğitirken veliler,finansal okuryazarlık bilinci hakkında farkındalık kazanacak. Bu iki keyifli atölyenin ardından yaratıcılık üzerine bir başka atölye, ?Uyu Artık Mozart?? çocuklarla bir araya gelecek. Günü D-Marin Turgutreis Amfi Tiyatro´da Çellistanbul konseriyle batıracak klasik müzikseverler, Akşam Konseri´nde İspanyol besteci, müzisyen ve aktris Monica Molina ile unutulmaz saatler yaşayacaklar. Aşkın sesi Monica Molina´nın konserini festival kapsamında bu sene ilk kez gerçekleştirilen ?Sinemada Klasik Müzik? gösterimlerinin ilki, ?Büyük Aşk (Coco Chanel & Igor Stravinsky)? filmi izleyecek. Festival süresince gezilebilecek, Gaia Gallery İstanbul işbirliğiyle gerçekleştirilen ?Marsiyas´ın Çağrısı? sergisi ise 17.00-24.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

 

12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali, 20 ? 27 Ağustos tarihleri arasında Bodrum yarımadasına yayılan programıyla klasik müzikseverlerle buluşuyor.