Akçalı temiz ve içilebilir suya kavuştu

Sularındaki demir ve mangan nedeniyle yıllardır bulanık ve sağlıksız su kullanan Muğla´nın Milas ilçesine bağlı Akçalı Mahallesi sakinleri, MUSKİ Genel Müdürlüğü´nün mahalleye yeni İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi kurmasıyla birlikte temiz ve içilebilir suya

Tarih: 01.01.0001 00:00 157
Akçalı temiz ve içilebilir suya kavuştu

Sularındaki demir ve mangan nedeniyle yıllardır bulanık ve sağlıksız su kullanan Muğla´nın Milas ilçesine bağlı Akçalı Mahallesi sakinleri, MUSKİ Genel Müdürlüğü´nün mahalleye yeni İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi kurmasıyla birlikte temiz ve içilebilir suya kavuştu.

Milas´a bağlı Akçalı Mahallesi´nde eski olmasından dolayı uzun yıllardır yaşanan sağlıklı ve içilebilir su sıkıntısı, Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü´nün çalışmaları sonucunda giderildi.

2003 yılında Muhtarlık döneminde yapılan, sudaki demir ve mangan oranının bir türlü çözüme kavuşturulamadığı eski İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi´ni iptal eden MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, mahallenin ihtiyacına uygun yeni bir İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi kurdu.

Günlük 150 ton su arıtma kapasitesine sahip olan Paket Arıtma Tesisi ile birlikte yıllardır arıtılamamasından dolayı suda bulanıklık meydana getiren demir ve mangan sıkıntısı da çözüme kavuşturuldu.

MUSKİ Genel Müdürlüğü´nün Akçalı Mahallesi´ne kurduğu yeni İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi ile birlikte İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik hükümlerinde belirtilen temiz ve sağlıklı su Akçalı mahalle sakinlerinin tüketimine verildi.

Eski İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi´nin faaliyette olduğu zamanlarda yaşadıkları sıkıntılardan bahseden Akçalı Mahallesi Muhtarı Ferhat Sertbaş, mahalle halkı olarak zor zamanlardan geçtiklerini vurguladı. Sertbaş, ?2003 yılında kendi imkânlarımız ile sondaj kazdık. Su çok bol olmasına rağmen sondajı kazdığımız havzada demir ve mangan madenine denk geldik. Yıllardır kullandığımız bu su bizlere çok zarar veriyordu. Duş almaya gittiğimizde rahatlamamız gerekirken, suyun bulanıklığından ve kokusundan huzursuz oluyorduk. Kullandığımız su vücudumuzda kaşıntılar meydana getiriyordu. Sudaki kokuyu bir türlü gideremedik? dedi.

MUSKİ Genel Müdürlüğü´ne verdikleri dilekçeden sonra kendilerine kullandıkları suyun temiz ve içilebilir bir hale dönüştürüleceğinin sözünün verildiğini ifade eden Sertbaş, yeni kurulan paket arıtma sistemi ile birlikte sularının içilebilir hale geldiğini belirtti. Sertbaş, ?Mahalle halkımız bu bulanık ve sağlıksız suyu yıllarca kullanmak mecburiyetinde kaldı. Susuzluk kadar kötü bir şey yok. Bizim yıllardır kullandığımız bu suyu hayvanlar bile içmekte zorlanıyordu. Netice itibariyle sıkıntımız MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından giderildi? diye konuştu.

Yıllardır yaşadıkları içme suyu sıkıntısı nedeniyle para ile aldıkları hazır suları kullandıklarını ifade eden Sertbaş, ?Artık içme suyu ihtiyacımızı cebimizden ekstra paralar vererek karşılamayacağız. Suyu musluklarımızdan geldiği gibi direk içebileceğiz. Önceki yıllarda mahalle sakinlerimiz evlerine arıtma tesisi kurdurdu. Bundan sonra bu tesislere ihtiyacımız olmayacak. Hepsi çöpe atılacak. Sıkıntımız ile ilgili bize yardımcı oldukları için başta MUSKİ Genel Müdürümüz Sayın Baki Ülgen´e, daha sonra tüm ekibine teşekkür ederim? diyerek sözlerini tamamladı.