ORTACA´DA ÖĞRENCİLERE TURİZM GEZİSİ

Ortaca ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında bölgeyi tanıma fırsatı bulamayan öğrenciler için gezi düzenlendi.

Tarih: 01.01.0001 00:00 367
ORTACA´DA ÖĞRENCİLERE TURİZM GEZİSİ

Ortaca ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında bölgeyi tanıma fırsatı bulamayan öğrenciler için gezi düzenlendi.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Ortaca - Dalyan Turizm Derneği ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Dalyan Bölge Temsilciliği tarafından kendi imkanlarıyla bölgeyi tanıma fırsatı bulamayan öğrenciler için gezi düzenlendi.

Ortaca Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kendi imkanlarıyla bölgeyi tanıma fırsatı bulamayan 111 öğrenci tespit edildi.

Otobüsler ile Dalyan Mahallesine getirilen öğrenciler tur tekneleriyle Dalyan Kanalında yapılan gezinin ardından Köyceğiz Gölü´ne ve İztuzu Plajı´na gittiler.

Etkinliğe Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer´in yanı sıra Ortaca Garnizon Komutanı J. Yzb. Haluk Türkoğlu, Ortaca İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Hasgül, Ortaca Dalyan Turizm Derneği Başkanı Sezgin Yiğit, TÜRSAB Dalyan Bölge Temsilcisi Mehmet Çobanoğlu, Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin, Turizmci Ali Mürşit Yağmur ve Özay Akdoğan katıldı.

Turizm Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, öğrenciler ile birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Ürkmezer, ?´Kaymakamlığımız tarafından yapılan faaliyetlere çocuklarımızı, vatandaşlarımızı katmaya çalışıyoruz. TÜRSAB yetkilileri çocuklara yönelik bir faaliyet yapmak istediklerini bize ilettiler, çocuklar için Dalyan, Kaunos, İztuzu gezisi planladıklarını söylediler. Bizde Milli Eğitim Müdürlüğümüzce seçilen 111 öğrencimizi bu organizasyonda buluşturduk. Bu organizasyonun öğrencilerimiz için çok güzel olduğunu düşünüyorum. Ortaca´da yaşamalarına rağmen bu bölgeye daha önce hiç gelemeyenler var. Tekne turu yapmamış, İztuzu´nu görmemiş çocuklarımız var. Daha önceden görmüş olsa bile bir çocuğun arkadaşları ile buraya gelmesi de önemli, çocuklarımızın çok mutlu ve heyecanlı olduğunu gördük. Bizde onlarla birlikte olmaktan mutlu olduk´´ diye konuştu.

?´TURİZM VE ÇEVRE BİLİNCİ AŞILAMAK İSTİYORUZ´´

TÜRSAB Dalyan Bölge Temsilcisi Mehmet Çobanoğlu ise, ?´Turizm bölge ile kalkınan bir sistemdir. Turizm haftası kapsamında çocuklarımıza, turizm ve çevre bilincini aşılamak için böyle bir etkinlik düzenledik. Bölgemizde yaşadığı halde kendi imkanları ile buraları gezme imkanı bulamayan çocuklarımıza Dalyan´ı, İztuzu´nu tanıtmak istiyoruz´´ dedi.

Dalyan´a ilk defa geldiğini söyleyen Şehit Piyade Asteğmen Ünal Daka İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Buse Tımbıl, ?´Gezdiğimiz yerler çok güzel, buraya bizi getiren herkese çok teşekkür ediyorum´´ şeklinde konuştu.

Gezdiği yerleri çok sevdiğini belirten Şehit Piyade Asteğmen Ünal Daka İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Berfin Deveci ise, arkadaşları ile birlikte geziye katılmaktan mutluluk duyduğunu ve kendisini buraya getiren herkese teşekkür ettiğini söyledi.